Preguntes Freqüents

Què és l'autoedició?

Es diu autoedició quan el cost de la publicació d’un llibre va a càrrec del mateix autor. Abans de l’aparició de la impressió digital, els sistemes d’impremta tradicionals encarien el procés d’edició del llibre i era necessari una important inversió. Actualment, la autoedició permet a un autor publicar la seva obra de manera econòmica gràcies als baixos costos de la impressió digital.

Què és el Dipòsit legal i l'ISBN?

L’ISBN és un codi numèric que permet identificar cada llibre de manera internacional. El dipòsit legal té com a primera finalitat recollir tota la producció bibliogràfica. Tot llibre que estigui destinat a la seva venda ha de comptar amb un ISBN i dipòsit legal.

És necessari tenir ISBN?

No. L’Isbn és un número identificatiu i no és obligatori introduir-lo. Tanmateix és aconsellable. Et permet tenir-lo registrat i posar-lo a la venta.

Quina quantitat de llibres edito?

Depen. Aconsellem una primera edició de 300 exemplars. Si els vens ràpidament, sempre està a temps d’editar-ne més.

Cal firmar un contracte?

Si. En el contracte s’especifiquen les característiques tècniques del llibre, termini d’entrega, la gestió dels drets d’autor, etc. Existeixen diferents modalitats segons les característiques del llibre. Es pot firmar telemàticament.

Com participo a la maqueatció i disseny de la portada?

editÀ·3 el te informat en tot moment de l’estat de l’edició. L’editorial l’assessora però creiem que l’autor ha de tenir de intervenir en el procés de disseny del llibre.